Αριστοτελικός περίπατος

Αριστοτελικός Περίπατος

Η περιοχή μας είναι ένας τόπος μοναδικός στον κόσμο και είναι απόλυτα εναλλακτικός φυσικός προορισμός με συνδυασμό 300 χιλιομέτρων ακτογραμμής και δύο ορεινών όγκων. Επίσης συνθέτει ένα εξαιρετικό φυσικό ανάγλυφο και ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές τεχνικές, που διαμορφώνουν φαινόμενα και τουριστικές μορφές που δύσκολα συναντά κανείς σε έναν μόνο προορισμό!

Αυτόν λοιπόν τον τόπο, το απόλυτα μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο, εμείς οι άνθρωποι που γεννηθήκαμε σε αυτόν και τον υπηρετούμε, αναδεικνύουμε σήμερα μέσα απο τη χαρτογράφηση ορισμένων απο τις δεκάδες ειδικές περιπατητικές διαδρομές του.

1)Ο Αριστοτελικός περίπατος (Από τα Νέα στα Αρχαία Στάγειρα)

Από το Άλσος του Αριστοτέλη, το μοναδικό θεματικό πάρκο της Χαλκιδικής, μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων στην Ολυμπιάδα, μια μοναδική διαδρομή στο περίφημο αριστοτελικό βουνό με τα εκατοντάδες σπάνια φυτά και βότανα, θα οδηγήσει όλες τις αισθήσεις σας σε εκστατική κατάσταση και θα μετατρέψει τον περίπατο σας σε περιβαλλοντική, πολιτιστική και ιστορική διαδρομή στο χρόνο. Θα εκπλαγείτε απο την ποικιλία της βλάστησης, θα θαυμάσετε την πανοραμική θέα του Ακάνθιου και του Στρυμονικού κόλπου- που θα σας κόψει την ανάσα, θα μυρίσετε τις απίστευτες ευωδιές των δέντρων και φυτών του Natura 2000, θα συλλέξετε τα ίδια βότανα, που ο Αριστοτέλης συνιστούσε στον Μέγα Αλέξανδρο ως ίαση και θα οδηγηθείτε στην πόλη που τον γέννησε….εκεί θα συναντήσετε ένα Μοναδικό σε φυσικό κάλλος και ιστορική σπουδαιότητα αρχαιολογικό χώρο, που σας προσκαλεί να τον περπατήσετε, να τον ανακαλύψετε και να ξετυλίξετε το κουβάρι της ένδοξης μακεδονικής ιστορίας!

Ο Αριστοτελικός Περίπατος δεν είναι απλά μια περιπατητική διαδρομή! Είναι εμπειρία παγκόσμιας μοναδικότητας- εμπειρία ζωής!

Μήκος Διαδρομής 32,19 χιλμ.

2)Ο Αριστοτελικός Περίπατος (στο Αριστοτελικό Βουνό)

Περπατήστε απο τον οικισμό της Ολυμπιάδας και το γραφικό λιμάνι μέχρι την Αρχαία πόλη των Σταγείρων. Εκεί θα συνανήσετε ένα Μοναδικό φυσικό κάλλος και ιστορική σπουδαιότητα αρχαιολογικό χώρο, που σας προσκαλεί να τον περπατήσετε, να τον ανακαλύψετε και να ξετυλίξετε το κουβάρι της ένδοξης μακεδονικής ιστορίας!Γεμάτοι εικόνες, που αιχμαλωτίζουν το πράσινο και το γαλάζιο σχηματίζοντας εξαιρετικούς συνδυασμούς χρωμάτων, θα συνεχίσετε την περιήγησή σας στο Αριστοτελικό Βουνό, θα γεμίσετε τα πνευμόνια σας με οξυγόνο και σπάνιες μυρωδιές της φύσης και θα καταλήξετε πάλι στο ψαρολίμανο για να ρεμβάσετε στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους!

Μήκος Διαδρομής 2 χιλμ.

3)Ακολουθώντας τα Natura μονοπάτια του βουνού….

Περπατήστε απο την διαστάυρωση της Βαρβάρας μέχρι τους καταπληκτικούς καταρράκτες του Αριστοτελικού Βουνού με την πυκνή βλάστηση και το προστατευμένο απο την Ευρωπαική συνθήκη Natura 2000 δάσος, ακολουθώντας μια διαδρομή που θα γεμίσει τα πνευμόνια σας με καθαρό αέρα- μια διαδρομή ανάμεσα στα πανύψηλα, σκιερά δέντρα. Θα αναζωογονηθείτε πραγματικά, θα συλλέξετε εκατοντάδες σπάνια φυτά και πόες, θα μυρίσετε την μυρωδιά των φύλλων, του χώματος της γης, θα συναντήσετε ξυλοκόπους ¨επι τω έργω¨, θα δείτε κτηνοντρόφους να βόσκουν κοπάδια ζώων και θα χαρείτε έναν κόσμο, που θα νομίζεται ότι βγήκε απο τα παραμύθια!Θα καταλήγετε στους περίφημους καταρράκτες και θα νιώσετε ότι φτάσατε στον παράδεισο….

Μήκος Διαδρομής 23.57 χιλμ.

Κλείστε της διαμονή σας στον Ξενώνα ¨Αρχοντικό Χοροστάσι¨ και εμείς θα φροντίσουμε να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για τα μοναδικά μονοπάτια της περιοχής.