Δραστηριότητες

Η Ανατολική Χαλκιδική και η περιοχή της Αρναίας είναι ο τόπος που σας δίνει δεκάδες ευκαιρίες για ημερίσιες αποδράσεις, αφού η εναλλαγή του τόπου (300 χιλιόμετρα ακτογραμμής ανάμεσα σε τρείς ορεινούς όγκους προστατευμένους απο την ευρωπαική συνθήκη Νatura 2000) δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης φυσικών φαινομένων και ανθρώπινων δραστηριοτήτων, που σπάνια συναντά κανείς σε ένα μόνο προορισμό διακοπών.

Επίσης ανάλογα με την εποχή που κάποιος επισκεφτεί τον ξενώνα μας έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει κάποιες δραστηριότητες που γίνονται στον χώρο μας σε συνεργασία με επαγγελματίες μυώντας τους φιλοξενούμενους στην μαγεία της φύσης, της τέχνης και της γης.

Παραθέτουμε προτάσεις δραστηριοτήτων, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να περάσετε υπέροχες τις διακοπές σας με βάση τoν ξενώνα μας.

Εμπειρίες στον ξενώνα μας

1) Μαγείρεψε και γεύσου τις μοναδικές τοπικές γεύσεις

Καλωσωρίσατε σε μια περιοχή που είναι τόσο πλούσια σε γεύσεις όσο και η ιστορία της. Στα σύνορα του Αγίου Όρους με την μοναδική στον κόσμο γαστρονομική ιδιαιτερότητα, η οποία βασίζεται στην χορτοφαγία και στην ψαροφαγία των 2.500 χιλιάδων μοναχών που κατοικούν σε αυτό, η περιοχή εμνέεται απο τον μυστικισμό, την νοοτροπία, τον τρόπο ζωής και τις συνήθειές τους και δημιουργεί πιάτα με διακριτή ταυτότητα. Γενέτειρα του μεγαλύτερου φιλισόφου της αρχαιότητας, του Αριστοτέλη, δε θα μπορούσε παρά να έχει γαστρονομικές επιρροές απο την αρχαιολογική κουζίνα, που βασίζεται σε γεύσεις των φρούτων του δάσους,του αριστοτελικού βουνού και της μάνας γης.

Με το Αριστοτελικό βουνό και τις παριφές του κατάφυτου Χολομώντα στα γεωγραφικά της όρια, η περιοχή του Άθω συνδιάζει τις πικάντικες και πιπεράτες γαστρονομικές γεύσεις, που τυλιγμένες σε στριφτές πίτες και μπουρέκια του βουνού, δημιουργούν πιάτα που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Οργανώνουμε μια γευστική περιήγιση για να νιώσετε την ηδονή των γεύσεων που προκαλούν τα δικά σας αισθητήρια: γεύση, όραση και όσφρηση.

Αυτό που θα σας πείσει είναι το ίδιο το ταξίδι….

Παραθέτουμε κάποιες προτάσεις

  • Φτιάχνωντας τις μοναδικές τοπικές σπανακόπιτες, τυρόπιτες, κολοκυθόπιτες και μανιταρόπιτες του Χολομώντα

Στα μονοπάτια των μοναδικών αυτών γεύσεωνμας οδηγεί η κα. Δήμητρα όπου μας παρουσιάζει και μας μαγειρεύει με τα χέρια της σε ένα υπαίθριο χώρο τις μοναδικές πίτες της περιοχής. Στόχος μας να γνωρίσετε τις παραδόσεις και τα συστατικά αυτά που αποτελούν την καρδιά της Μακεδονίτικης κουζίνας.

  • Φτιάχνωντας γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

Στην περιοχή μας θα βρείτε γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες φτιαγμένα απο βότανα και φυτά του Αριστοτελικού βουνού σε μια ατελείωτη πικοιλία και νοστιμιά! Η κα. Δήμητρα συλλέγει τους αγνούς καρπούς του προστατευμένου απο την ευρωπαική συνθήκη Natura 2000 βουνού και δημιουργεί απλές, υπέροχες και ντελικάτες γεύσεις που αποτυπώνουν τις ζαχαρωπλαστικές τεχνικές και τον οίστρο της δημιουργίας.

  • Μαγειρεύοντας την μοναστηριακή κουζίνα, την αρχαιολογική κουζίνα και την μεσογειακή κουζίνα.

Σεφ της περιοχής αντλεί έμπνευση και μυστήριο απο τις μοναστηριακές κουζίνες, θυμίζει πως μαγειρεύονταν το χταπόδι με φρούτα του Αριστοτέλη, δοκιμάζει πικάντικες γεύσεις απο τον Πόντο και την Μικρά Ασία, δανείζεται μπαχαρικά απο της οθωμανικές κατσαρόλες και βουτάει στους ψαρότοπους του Αιγαίου για να συλλέξει εξαιρετικά θαλασσινά. Σε πολύ λίγα μέρη, το θαλασσινό τοπίο συνδιάζεται τόσο αρμονικά με το ορεινό, χωρίς το ένα να υπερτερεί του άλλου.

Για το κόστος συμμετοχής ρωτήστε στην ρεσεψιόν.